Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2007 10:07 - Dura Lex и за колоездачите
Автор: antihuligan Категория: Други   
Прочетен: 2940 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 15.06.2007 10:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Егати закона, защо е Durа само за "балъците"? Да не би да е във връзка с руското дур - дурак? Шопите казват, че закона бил "врата у поле", значи който се е погрижил да го научи и го спазва е глупав? Ами сугирно...

Да е запознат със закона за движение по пътищата е задължение на всеки излязъл на пътя. Няма значение дали си мъж, жена, дете, стар или млад, образован или неграмотен, умен или глупав. Това го е постановил законодателя, за да не може да се стига до ситуации тип "минаване метър" с оправданието - незнание.

Думата ми днес е за колоездачите. Някак не ми даде сърце да напиша "колегите". Какъв колега ми е човек тръгнал да кара колелото си в насрещното движение по оживен булевард?!

Тази сутрин за около 20 минути по софийските улици не видяхме нито един колоездач, който дакара в правилното платно. Даже отворихме дума за това и се чудехме - усещане за сигурност ли им дава, що ли?

Навярно просто ги е страх, а страха е голямо шубе, това е азбучна истина. Всичко ще си тръгне, както трябва, когато шофьорите се научат, че това нещо велосипедът е конструктивно нестабилен. Вихите от минаване на по малко от метър със скорост превишаваща повече от 30% тази на велосипеда може да събори водача му на земята или поне да го извади от равновесие!

Велосипедите приличат на изтребителите, не само по конструктивната си нестабилност а и с ускорението. Пилотите изтребители са разумни хора, за разлика от повечето шофьори и някои колоездачи на пътя.

Това че на пътя има луди за връзване и то не само у нас намира доказаталство в инициатилата на ЕК, която е внесена в ЕП - автомобили развиващи над 160 км/ч нама да се продаватъ в ЕС.

Инициативата е прекрасна, по-ниски скорости = по-малко изгорели газове = по-чиста околна среда = по-здреви хора + по малко убити по пътищата.

Герои на деня

Негова Голвска (2) наглост СО 8400  ХА - какво е това маркировка?

Негово Бенц (E класа батка) величество С 6000 ХА - тъмен цвят, голям като стая, движи се гордо в срещу движенито на малка еднопосочна улица.

Хвала на юнаците!



Гласувай:
0



1. анонимен - Какво е това "уживен булевард"?
15.06.2007 10:26
Да не би да е "забавен булевард" от сръбското "уживам-забавлявам се"?
цитирай
2. antihuligan - bale, грешката ще бъде поправена
15.06.2007 10:47
неграмотника го изпращаме в Сибир, за вразумление а в раницата ще поставим правописен речник, таблицата за умножение, комплект карти за игра, не се сърди човече и шах и бич за самонаказване. може и дрехи. може и мобилен комп. с инсталирани електронни речници, както и задължителната програма за самообучение в правилно и бързо писене с десет пръста. да не забравяме и резервна клавиатура.

благодаря за корекцията, както и че ни четете
цитирай
3. estrella - Радвам се
15.06.2007 11:54
много на блога, защо не пратиш линк на КАТ? А, хм, те интернет ползват ли?
цитирай
4. gamina - по-скоро...
15.06.2007 12:21
карат в насрещното от погрешно запомнени правила за движение :) Като бяхме малки имахме часове по безопасност на движението в училище (не знам сега дали има такива часове), че и кабинет си имахме. Та там упорито ни обясняваха, че като пешеходци трябва да се движим в насрещното ако няма тротоар. Никой обаче не се нае да ни обясни, че ако сме с велосипед трябва да се движим по посока на движението, максимум на метър от бордюра. Предполагам повечето хора просто смятат, че и за пешехода и за колоездача важат еднакви правила. :)
цитирай
5. antihuligan - :)
15.06.2007 12:33
estrella, по едно време снимах колите с идеята да ги пращам на кат, ама събрах маса снимки а и ми стана безинтересно, то целия център е така...

чух обаче, че тук тръгнала инициатива да се отпечатат стикери (но не лепенки) които да се поставят под чистачките. може пък да подейства, някому...

gamina, може би е хубаво преди да се качиш на колело да прочетеш закона, това е посланието ми;)
ако пък си взел и книжка - екстра, поне знаеш какво пречи на шофьорите и се пазиш сам:)
цитирай
6. ady - Много хубав пост
15.06.2007 18:59
освен това и някои карат без предпазни средства, което според мен също е нередно. Продължавай все така:)
цитирай
7. eek0stravagantsa - Re: antihuligan
19.06.2007 16:48
Поздрави за поста. Много хора прекрачвам мярката и потъпкват безнаказано ЗДвП. http://eek0stravagantsa.blog.bg/viewpost.php?id=81135
цитирай
8. maria65 - поздрави за поста
03.01.2008 08:03
Имах идея за същия, даже направих нещо подобно. Бях започнал да записвам номера на коли във Варна, които правят същите идиотщини. Идеята е, че наглите нарушители не са повече от 1-2%. За 10-на дни КАТ с 10 цивилни коли с камери могат да направят пълна квалификация за град като Варна. И без разлика на собственик (полицай, съдия, депутат, мутра и т.н.) да се публикуват в Интернет и пресата. Не да се глобяват, а хората да ги видят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antihuligan
Категория: Други
Прочетен: 31653
Постинги: 6
Коментари: 29
Гласове: 237
Архив